Jarní prázdniny Churáňov 1998

V roce 1998 se jarní prázdniny konaly v týdnu kolem 19. března a trávili jsme je na šumavském Churáňově. Pobyt v turistické ubytovně se vyznačoval tím, že v každém pokoji byly kamna na uhlí, kde se muselo každé ráno nejdřív zatopit, protože dřív se z vyhřáté postele vylézt nedalo. Chudák ten vedoucí, který byl určen k topení - musel vstát do hrozné zimy, zatopit nejdřív v jídelně (ta se dala vyvětrat když už v kouři nebylo nic vidět), roznést žhavé uhlíky po pokojích a ve všech kamnech rozdělat oheň. Další nevýhodou bylo málo místa na pokojích a ještě jsme museli dávat pozor aby něco nespadlo na kamna a nespálilo se to, takže se to s pořádkem a uklízením nebralo zas tak vážně.

Možnosti pro lyžování byly hned dvě. Buď sjezdovka kousek od ubytovny, kde byla lanovka nebo jsme po této sjezdovce sjeli dolů a po silnici došli na Kobylu - tam byly dva vleky a lépe upravené sjezdovky. V současné době tam mají i umělé zasněžování a několik dalších vleků.

Samozřejmě jsme kromě lyžování vyrazili i na několik vycházek, které se zpravidla zvrhly ve velké koulovačky a z kopce jsme většinou jeli na bobech nebo na pytlích. No a po večerech jsme hráli v jídelně hry.

Fotky z těchto jarních prázdnin naleznete ve fotogalerii.

Jak v současnosti vypadá pohled z lanovky Zadov - Churáňov se mů?ete podívat zde, na sjezdovky Zadov - Kobyla tady, internetové stránky Zadova naleznete na adrese http://www.lazadov.cz/la/.

Tento článek byl původně vytvořen 31.1.2003.