Záhada Čokoládového zajíce - březen 2005

...aneb velikonoční výlet do České Skalice

Tento velikonoční výlet se konal od pátku 25.3. do pondělí 28.3.2005 v České Skalici. Shodou všech možných okolností se nás nakonec v pátek odpoledne u autobusu na Florenci sešlo velmi málo a s mírným zpožděním autobusu jsme přijeli do České Skalice. Ubytování bylo zajištěno v Domě dětí a mládeže Bájo, který se nachází přímo na náměstí.

V sobotu po dopoledním nákupu a prohlídce náměstí jsme si dali oběd, prozkoumali dvůr Domu dětí a složením hlavolamu získali první indicii k pátrání po čokoládovém zajíci.


Potom jsme už vyrazili do Babiččina údolí. Protože všechny památky jsou otevřeny až od dubna, prohlédli jsme si je jen zvenku. U Rudrova mlýna se nám několikrát málem podařilo šlápnout na žábu, která dokonale splývala s blátem na cestě, tak jsme si jich několik aspoň vyfotili a natočili. Došli jsme až k Rýzmburskému altánu, tam jsme našli a rozluštili další zprávu a na večeři do Domu dětí jsme se vraceli už skoro za tmy.


Na neděli byl naplánovaný výlet do ZOO ve Dvoře Králové. Protože se nám vůbec nechtělo vstávat a navíc se v noci změnil čas, nestihli jsme autobus a došlo tedy na náhradní řešení. Nejdřív jsme museli najít nádraží, potom správný vlak, v Jaroměři správně přestoupit, ve Dvoře Králové dojet z nádraží do města a nakonec najít zoologickou zahradu. Vše se nám úspěšně podařilo, ZOO jsme prošli snad úplně celou a zpátky už jsme jeli autobusem.


Večer si ještě Karel s Martinem vysoutěšili další indicie k hledání čokoládového zajíce, takže ráno mohli hned po snídani začít hledat a luštit další zprávu. Kolem oběda nakonec celou záhadu rozluštili a zajíce našli. Potom jsme se už jen sbalili a vyrazili zpátky do Prahy.

P. S.: Pokud by někdo chtěl porovnat fotky z Babiččina údolí s letními, najdete je na stránce Tábor 2001. Více o Ratibořickém zámku a Babiččině údolí na www.pruvodce.com/ratiborice

Tento článek byl původně vytvořen 30.3.2005, aktualizace 27.5.2011.