Boskovice 16.-18.9.2005

Do Boskovic jsme vyrazili v malém počtu v pátek večer vlakem z Hlavního nádraží. Po příjezdu jsme se ubytovali na základně pionýrské skupiny z Boskovic a protože jsme měli za sebou dlouhou cestu, šli jsme rovnou spát.

Na sobotu byl naplánovaný výlet do Moravského krasu, tam jsme prošli a propluli prohlídku Punkevní jeskyně a z Macochy jsme se nechali vyvézt nahoru lanovkou. Protože celý den drobně pršelo a byla nám docela zima, rozhodli jsme se, že se vrátíme zpátky dřívějším autobusem, abychom měli dost času na přípravu večeře. Díky tomu, že autobus odjížděl z úplně jiné stanice než jsme si mysleli (a než visel jízdní řád), nám ujel a my jsme se rozhodli jít kousek pěšky. Nakonec jsme ušli dalších asi 6 kilometrů a poslední dvě stanice se svezli jiným autobusem. Po návratu na základnu jsme se pustili do vaření, Kačka nám k tomu pěkně hrála a po večeři jsme zalezli do spacáků.

V neděli dopoledne jsme vyrazili na zříceninu hradu, po které nás Kačka pěkně provedla. Protože foukal studený vítr, tak jsme trochu vymrzli a těšili se do tepla základny. Potom zbývalo už jen uvařit oběd, uklidit, sbalit si a vyrazit vlakem zpátky do Prahy. Toto ale nebyl lehký úkol - vlak, který jsme nechali ujet v domnění, že jede na druhou stranu, byl ten náš. Shodou okolností ale jel brzy jiný vlak a navazoval na něj další, kterým jsme dostihli ten náš rychlík do Prahy (ale asi jen díky tomu, že měl zpoždění...)

Výlet se docela vyvedl a už teď je jasné, že se do Boskovic budeme muset někdy ještě podívat.

Fotky z této akce můžete vidět ve fotogalerii.

Článek vytvořen 20.9.2005, aktualizace 26.5.2011.