Předvánoční výlet Prahou 18.12.2004

Tento výlet Prahou byl v pořádí už druhý a konal se 18. prosince. Protože nebylo zrovna moc hezky a sešlo se nás opět jen pár, trochu jsme si upravili plánovaný program. Podívali jsme se na výstavu her a hlavolamů a na Staroměstské náměstí.
Nejvíce času nám zabrala návštěva výstavy her a hlavolamů. Prvních asi 20 minut nám trvalo než jsme u prvního stolku složili 9 čtvercových kartiček tak, aby na sebe navazovaly tečkami na sousedících stranách. Pak jsme se šli rozhlédnout po místnosti, občas jsme se někde zastavili, vyslechli si pravidla některé z her a pár jsme si jich i zahráli. Prohlédli jsme si i dřevěné hlavolamy, některé jsme si na místě i vyzkoušeli a vše vystavované zde nabízeli i k prodeji.

Ani jsme se moc nehlídali čas a když jsme se rozhodli, že už bychom mohli odejít, bylo 15:30 a nám bylo jasné, že celý další program už nemůžeme stihnout. Vynechali jsme tedy procházku po Karlově mostě, kde každý z nás už byl několikrát a dojeli přímo na Staroměstské náměstí, abychom obešli vánoční trhy. Ve všech stáncích bylo ale jen samé jídlo, čepice a šály, keramika, svíčky a podobné věci, takže nás to brzy přestalo bavit a rozešli jsme se domů.

Článek byl původně vytvořen 20.12.2004, aktualizace 26.5.2011.