Parním vlakem Posázavím 18.-19.9.2004

První výlet ve školním roce 2004/05 je za námi. Konal se o víkendu 18.-19.9. a přestože nás bylo jen 7, tak jsme si to pěkně užili.

Sraz byl v sobotu dopoledne na Hlavním nádraží a do Čerčan jsme jeli parním vlakem. V Čerčanech jsme si prohlédli parní lokomotivu, chvíli pozorovali její údržbu a pak jsme vyrazili hledat ubytování. Po poradě s mapou a místními obyvateli jsme docela lehce našli chatičky u tenisových kurtů a po vybalení nejpotřebnějších věcí (kotlíku, sekery a jídla) začali vařit oběd. Odpoledne jsme se vydali na zříceninu Hláska, kterou jsme původně měli dobývat. Dobytí hradu se nekonalo jednak proto, že nás bylo málo, ale také z důvodu bezpečnostních - aby někdo někam nespadl a nemuseli jsme navštívit místní zdravotnické zařízení. Na břehu Sázavy pod zříceninou jsme si trochu odpočinuli a pak pokračovali na druhý břeh. Někdo se pokoušel přebrodit, my ostatní jsme si přivolali převozníka.

Večer jsme byli tak unavení, že hned po upečení buřtů k večeři jsme zalezli v chatičkách do spacáků a docela brzy usnuli. Ani ráno jsme se nesnažili vyhřáté spacáky moc brzy opouštět, i když venku krásně svítilo sluníčko. Nakonec jsme ale vstali, udělali si snídani a vyrazili po nedalekém mostě na kukuřici na protější břeh. Zpátky jsme si to chtěli zkrátit po jezu, ale taková zkratka to zase nebyla. Sice tentokrát nikdo nespadl do vody, ale dostali jsme se do jakéhosi oploceného opuštěného areálu a nežjsme přišli na to, jak z něj ven, docela jsme se prošli.

Pak jsme si na tábořišti uvařili kukuřice, potom i oběd a po odpolední siestě vyrazili zase na nádraží na vlak do Prahy.

Fotky najdete ve fotogalerii.

Tento článek byl původně vytvořen 20.9.2004, aktualizace 26.5.2011.