Podzimní prázdniny 2000 v Jablonci nad Nisou

V tomto roce jsme byli o podzimních prázdninách v Jablonci nad Nisou. Bydleli jsme v domě dětí a mládeže Vikýř, kde jsme měli k dispozici kuchyňku s jídelnou a tělocvičnu na spaní a hraní her. V budově jsme se ale moc nezdržovali, protože jsme měli naplánovaný program v okolí Jablonce.

Protože po našem příjezdu v domě dětí ještě probíhaly kroužky, využili jsme večerní slevy na vstupném do nedalekého bazénu a šli se trochu vyřádit ve vodě.

Druhý den po příjezdu (byl to čtvrtek) jsme se dopoledne šli projít do města a v jediném zdejším hračkářství vykoupili zásoby dětského tetování, které jsme si hned po návratu začali po sobě lepit. Zkrášleni tetováním jsme po obědě vyrazili tramvají do libereckého Aquaparku. Ten se nachází v komplexu zvaném Babylon, což je pro nás opravdu Babylon. Nakonec jsme ale vchod do Aquaparku našli a kdosi poznamenal, že vypadáme jak Pražáci v Liberci.

V Aquaparku jsme vydrželi až téměř do zavírací doby a Medvěd prohlásil, že najezdil asi tři kilometry na tobogánech. Z Aquaparku jsme se vrátili dost pozdě, takže jsme ráno taky pozdě vstávali. Protože venku bylo ošklivo, hráli jsme skoro celý den hry v tělocvičně a večer se hrálo i divadlo.

V sobotu jsme vyrazili do Liberce znovu, tentokrát do ZOO. I tam jsme strávili skoro celý den, prošli jsme ji úplně celou, shlédli krmení tučňáků a lachtanů a polovina z nás si vyzkoušela i dětské houpačky.

V neděli už nás čekalo jen balení, závěrečný úklid a odjezd domů.

Fotky z této akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Tento článek byl původně vytvořen 29.11.2005.