Mikulášský víkend Špindlerův Mlýn 2000

Mikuláš v roce 2000 se konal v chatě Říčanka ve stráni nad Špindlerovým Mlýnem. Zajímavě začal už páteční příjezd. Zatímco děti a část vedoucích v pořádku dojeli autobusem do Špindlerova Mlýna, druhá část vedoucích v autě cestou špatně odbočila a bloudila i s nákupem kdesi u Turnova (nebo snad Trutnova?). S dětmi jsme tedy vyšplhali do stráně, našli správce chaty, ubytovali se a čekali na auto se zásobami. Všechno nakonec ale dobře dopadlo a šťastně jsme se sešli.

Sobotní dopoledne jsme strávili sledováním videa a v poledne jsme si udělali tak trochu slavnostní oběd - ražniči se zeleninovou oblohou. Přestože venku mrzlo a nebylo zrovna moc hezky, odpoledne jsme se vydali na vycházku do okolí. Po hrázi přehrady jsme se dostali na protější stráň a dále až ke spodní stanici lanovky na Svatého Petra. Někteří sice chtěli dojít až nahoru, ale zbytek tento úmysl po půlhodinovém výstupu sabotoval, takže jsme se vrátili do "Špindlu" a obhlédli místní obchůdky. Večer pak následovala mikulášská nadílka.

V neděli nás po obědě čekal úklid a odjezd domů. Snad jediné zpestření bylo když jsme zjistili, že nám k snídani nestačí máslo a tak jsme vyslali "rychlou spojku"  do supermarketu. Poté, co jsme namazali rohlíky k snídani a začali připravovat svačinu, přišli jsme na to, že toho salámu je nějak málo a "rychlá spojka"  vyrazila znovu...

Fotky z této akce naleznete ve fotogalerii.

Tento článek byl původně vytvořen 6.1.2003.