Pohádkový les 1995 v Horních Počernicích

Pohádkový les jsme v Horních Počernicích poprvé realizovali na podzim roku 1995. Smyslem akce bylo uspořádat pro děti z Horních Počernic zábavný program - trasu v lese kde u každé pohádkové bytosti splní úkol a dostanou za to nějakou odměnu. S pomocí fotek se pokusím z útržkovitých vzpomínek sestavit dohromady trochu souvislého textu, s radostí uvítám jakékoliv jiné fotky a vzpomínky.

Na tuto akci jsme se připravovali velmi pečlivě. My čtyři roční období (Dana, Hanka, Jana, Zuzka) a Bára, která nám přijela pomoct, jsme se sešly den předem u Hanky a Veverčáka, kteří bydleli v rodinném domku, tudíž jsme měli dostatek prostoru pro výrobu, barvení a sušení kostýmů. Toto vše nám zabralo celé páteční odpoledne, večer a kus noci, takže jsme kolem čtvrté hodiny ranní vstávali dost neradi. Oblékaly jsme si ještě vlhké kostýmy, barvily si navzájem obličeje a především maskovaly Veverčáka, který představoval Červenou Karkulku. Potom jsme všichni společně vyrazili na autobus. Venku se moc lidí ještě nevyskytovalo, ale i tak jsme byli docela dobrou atrakcí, zvláště potom v metru.

V Počernicích nám chvíli trvalo než jsme našli stanici kde máme vystoupit z autobusu a pak cestu po které máme jít k jakémusi rybníku. Nakonec jsme se všichni úspěšně sešli u rybníka a společně se přesunuli do lesa. Tam si každý vybral své stanoviště a začal připravovat úkol který u něj budou děti plnit. Pohádkových postav bylo asi 15, byli mezi nimi například princezna, rytíř, Popelka atd. Úkoly pro děti spočívaly v tom, že se strefovaly šiškami do plechovek, cvrnkaly kuličky do jamky, určovaly stromy podle listů, rozdělovaly předměty podle druhu a podobně.

Po skončení akce jsme při čekání na autobus obsadili dětské hřiště a jedna paní se ptala Dany (představovala Jaro a měla světle zelený obličej), jestli jí z té houpačky není špatně...

Na několik fotek se můžete podívat ve fotogalerii.

Tento článek byl původně vytvořen 11.5.2003.