Jarní prázdniny Ratiboř 1993

V roce 1993 byly snad poprvé jarní prázdniny společné pro celou Prahu a konaly se v týdnu kolem 7. března. My jsme ten týden byli ve vesnici Ratiboř, o které vůbec netuším kde se nachází. Sjezdovku jsme měli hned pod okny, strojovna vleku byla přímo ve spodní části chaty, ale byla tu jedna nevýhoda - jídelna v přízemí byla přes den využívána jako občerstvení pro veřejnost a byla tam pořád spousta cizích lidí. V prvním patře jsme měli k dispozici tři pokoje - největší v kterém bydleli kluci, druhý trochu menší pro holky a třetí, kde bydlel Medvěd, měl sloužit zároveň jako marodka. Marodi se nám ale trochu rozmnožili, takže ke konci pobytu už byla nemocná polovina dětí z obou pokojů.

Když jsme zrovna nelyžovali, pořádali jsme sněhové bitvy, sem tam nějaký výlet a soutěž ve stavění čehokoliv ze sněhu.  Večer když byla celá chata k dispozici jen nám, jsme v jídelně hráli hry. Celý pobyt byl motivován dlouhodobou hrou kdy proti sobě soutěžily čtyři týmy. Vedoucí a instruktoři hráli potom celé večery (a občas i noci) hru "na filmy". No a spousta ptákovin se taky samozřejmě vymyslela na pokojích, zvlášť když nás na každém bylo asi 20.

Jednoho dne byla uzavřena sázka - Jarouš se vsadil že když sní myslím šest velkých ovocných knedlíků k večeři, tak druhý den půjdou Medvěd a Ládínek lyžovat. Jarouš nakonec sázku vyhrál, ale pro Medvěda nikdo bohužel nesehnal lyže. Zato Ládínek slib dodržel a na lyže vyrazil, přestože na nich nikdy předtím nestál.

Na fotky z jarních prázdnin se můžete podívat ve fotogalerii.

Tento článek byl původně vytvořen 2.3.2003, aktualizace 31.5.2011.